Opticien

Wordt het kijken van veraf of dichtbij minder? Dan is het verstandig om eens langs de opticien te gaan voor een oogmeting. Een opticien kan namelijk door verschillende testen achterhalen of je een sterkte nodig hebt om alles weer duidelijk te kunnen zien. Een oogmeting bij de opticien duurt vaak niet lang, het is vaak met een minuut of 20 al gedaan. Mocht je een sterkte nodig hebben dan zal de opticien door middel van een pasbril met de sterkte die bij je is gemeten je kunnen laten zien hoe scherp alles er weer uit kan zien. Het is trouwens tegenwoordig ook al mogelijk om een opticien aan huis te laten komen voor een uitgebreide oogmeting.

Blijkt uit de meting van de opticien dat een sterkte niet helpt om beter zicht te krijgen, dan zal de opticien je doorverwijzen naar een huisarts of oogarts omdat er andere dingen aan de hand kunnen zijn.

Bril kopen of lenzen bestellen

Ben je wel goed te corrigeren met een sterkte waarmee je voldoende ziet, dan kun je daar een bril of lenzen voor nemen. Zowel een bril als ook de lenzen kun je in zowel een min als plus sterkte bestellen. Ook als er een cylinder door de opticien is gemeten dan kan dat gemaakt worden in een brillenglas en ook in een lens, bij lenzen praat je dan over torische lenzen.

Lijkt het je niks om lenzen te dragen dan kun je in dat geval ook voor een bril kiezen om alles weer duidelijk te zien. Er zijn tegenwoordig wel heel veel monturen te koop dus voor bijna iedereen is er wel een mooi montuur. Er zijn zowel metalen als kunststoffen monturen te koop en je kunt kiezen tussen zware en dikke monturen die erg opvallen, maar je kunt ook kiezen voor fijne dunne monturen met een lichte kleur die bijna niet opvallen.

Tegenwoordig hoef je niet eens meer een optiekzaak binnen te lopen voor het aanschaffen van een bril of lenzen. Brillen en lenzen worden zelfs online al verkocht. Nu is het online lenzen bestellen vrij gemakkelijk, een bril is vaak wat moeilijker omdat je met de maatvoering zit.